Hlavní je nehladovět
Říká se, že by člověk, který chce alespoň trochu jíst zdravě, měl za den sníst pět jídel. Dejte si ruku na srdce, stravujete se tak přes den? A obzvlášť, když jste v práci, kde není čas ztrácet čas, pracujete třeba ve fyzicky náročném zaměstnání a hraje se tu opravdu o čas? No tak ale tím spíše byste vašemu jídlu měli věnovat větší pozornost, abyste denně přijímali tolik živin, kolik je pro vaše tělo nejsprávnější. Jinak se nemůžete divit, pokud třeba pomalu ale jistě tloustnete a máte toho už plné zuby, i když každý den jste na nohou a odchodíte si i odpracujete si po fyzické stránce to své. Tělo totiž při výdeji musí i kvalitně přijímat! Proto si to opravdu hlídejte. A samozřejmě pokud jste živi jenom z guláše se šesti, je to také trochu špatně.
Nechte si jídlo dovážet
Chápeme, třeba pracujete v podnikové zóně, kde opravdu není šance najít restauraci, natož nějaký krámek. A aby tu byla kantýna, to také je v nedohlednu nebo to prostě nejde. Proto byste ale vy nebo třeba váš nadřízený měli uvažovat o tom, jak zajistit stravování firemní, protože určitě nejeden zaměstnanec by to uvítal. Nemusíte mít pro to ani prostorové podmínky, můžete si ho prostě nechat dovážet. Objednáte si například na týden dopředu a máte vystaráno. A už žádné hladovění, dáme mu hezky pěkně všichni sbohem.
Využijte firemní stravování v Praze a nečekejte na to, až tam někde v okolí vašeho zaměstnání se najednou objeví vietnamský stánek, kde stejně bude v nabídce jenom pečivo, mražené jídlo nebo polévky do hrnečku. To byste to s tím zdravějším jídlem daleko nedotáhli. Ono se od toho budou poté odvíjet i další věci, třeba lepší pracovní nálada na pracovišti, více nápadů, po kterých prahne váš šéf a tak dále. Prostě jde to společně ruku v ruce a zejména tady jde o vás a o váš žaludek. Nechcete mít přeci žaludeční vředy.